Tek ve seksiyonel garaj kapıları arasındaki fark nedir?

Tek panelli garaj kapıları ile seksiyonel garaj kapılarını karşılaştırmadan önce ne olduklarını anlamamız gerekiyor.

Bir garaj kapısını tek panel yapanın ne olduğuna ve onu neyin kesit olarak sınıflandırdığına bakalım:  Tek panelli garaj kapıları:  Tek panelli garaj kapısı, açıldığında arabanın üzerindeki boşluğa kayan büyük bir parça halinde gelir.

Tipik olarak, tek panelli garaj kapıları, üst raylar yerine pervaza bağlı güçlü bir menteşe sistemine asılır. Bu tip garaj kapısı genellikle eski evlerde veya eski görünümlü yeni evlerde bulunur.

Seksiyonel garaj kapıları:  Bir seksiyonel garaj kapısının yerleşimi, yukarı ve aşağı hareket ederken kapının bükülmesini ve eğilmesini sağlayan menteşelerle birleştirilen birkaç yatay panel içerir.

Seksiyonel garaj kapıları daha moderndir ve daha küçük açılma açıklığına sahiptir. TEK PANEL GARAJ KAPILARININ ARTILARI Daha eski bir tarz olmasına rağmen, eviniz için tek panelli bir garaj kapısı seçmenin birçok faydası vardır.

Tek panelli garaj kapılarının şu ana avantajlarına göz atın:  

1. DAHA FAZLA ÇEŞİTLİLİK Tasarım ve malzeme söz konusu olduğunda, tek panelli garaj kapıları her ikisinden de daha fazlasını sunar.

Seksiyonel garaj kapıları birçok tarza sahip olsa da, daha küçük segmentlerde ve dikişlerde iyi işlev gören tasarımlarla sınırlı olma eğilimindedir. Tek panelli garaj kapıları, üzerinde çalışabileceğiniz dev bir palet sunduğundan, kapının görünümünü kesintiye uğratan ek paneller hakkında endişelenmenize gerek kalmadan hemen hemen her malzemeyi kullanabilirsiniz.  

2. DAHA AZ MALİYETLİ Tipik olarak, tek panelli garaj kapıları, benzer malzemelerden yapılmış seksiyonel garaj kapılarından daha ucuzdur. Ve tek panelli garaj kapınız, sık sık garaj kapısı kablosu veya burulma yayı onarımları konusunda endişelenmenize gerek olmadığında paradan tasarruf etmeye devam edecek.

Daha az hareketli parça ile tek panelli garaj kapılarının montajı ve bakımı uzun vadede daha ucuz olabilir.  

3. BASİT Büyük bir panel olduğu için, tek panelli bir garaj kapısının montajı seksiyonel bir garaj kapısından çok daha kolaydır. Tek bir panel kapı daha az parçaya sahiptir, bu da zaman içinde potansiyel olarak aşınacak ve kırılacak daha az parça olduğu anlamına gelir.  

TEK PANEL GARAJ KAPILARININ EKSILERI Tek panel garaj kapısı, büyük faydalarının yanı sıra bazı dezavantajlara da sahip olabilir. Tek panelli bir garaj kapısı almayı düşünüyorsanız, şu faktörlerin farkında olun:  

1. GÜVENLIK Tek panelli garaj kapılarının modasının geçmesinin ana nedeni, güvenlik özelliklerinin olmamasıdır.

Daha modern garaj kapılarının aksine, tek panelli garaj kapıları, uygun şekilde bakımı yapılmazsa büyük ölçüde bozulabilen uzatma yayları kullanır. Eski yaylar paslanmış konektörlerden fırlayabilir ve alçıpan, araba camları veya garajınızdaki diğer her şeye zarar verebilir.  

2. PAHALI ONARIMLAR Tek panelli kapılar daha az bakım ve onarım gerektirebilir, ancak bozulduklarında tüm kapının bir anda arızalanma potansiyeli vardır.

Tek bir bölümde ezilmiş veya ezilmiş bir seksiyonel garaj kapısı, sadece o bölümün onarılmasını sağlayabilir, ancak her seferinde tek bir panel garaj kapısı tamamen değiştirilmelidir.  

3. ALAN KISITLAMALARI Sıkıca paketlenmiş topluluklardaki daha küçük evler, tek bir panel garaj kapısı için en uygun olmayabilir.

Tek panelli garaj kapıları, çalıştıkları açı nedeniyle garajda fazla yer kaplamaz.

Tek panelli bir garaj kapısının açılması için ayrıca birkaç metre daha eğilmesi gerekecek, bu da kapı açılmaya başladığında daha uzağa park etmeniz gerektiği anlamına geliyor.  

SEKSİYONEL GARAJ KAPILARININ ARTILARI Seksiyonel garaj kapıları, adil bir fayda payı sunar. Seksiyonel garaj kapısının en önemli avantajlarından bazıları şunlardır:  

1. GÜVENLİK Seksiyonel garaj kapıları, çevrelerinde rüzgar cereyanlarını engelleyen ve garaja pislik girmesini önleyen lastik contaları olduğu için ekstra güvenlik sağlar. Açık bir hedef giriş noktasına sahip olmadıkları için, seksiyonel garaj kapıları ayrıca potansiyel davetsiz misafirlere karşı daha fazla güvenlik ve koruma sunar.  

2. DAYANIKLILIK Seksiyonel bir garaj kapısı, tipik olarak, tek bir panel garaj kapısından daha zorlu hava koşullarına dayanır.

Seksiyonel garaj kapıları ayrıca, kapının ne kadar açıldığı konusunda size daha fazla kontrol sağlar, böylece güneşten gelen parlamayı azaltırken havalandırmaya izin vermek için kademeli olarak açabilirsiniz.  

3. KOMPAKT ÇALIŞMA Düzgün çalışması için belirli bir boşluk alanına ihtiyaç duyan tek panelli garaj kapılarının aksine, seksiyonel garaj kapıları kompakt bir dikey düzlem içinde hareket eder. Seksiyonel garaj kapısının dar hareket aralığı, araçların kısıtlama olmaksızın gelip gitmesi için daha fazla alana sahip olduğunuz anlamına gelir. Seksiyonel garaj kapıları açıldıklarında hiç tekme atmazlar, bu yüzden açmadan önce kapıya kadar sürebilirsiniz. Bu özellik, kısa bir araba yolu olanlar için veya bir arabanın garaja yakın park edilmesi gerektiğinde kullanışlıdır.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bizlere info@maysayapi.com mail adresimizden yada (0216) 324 11 64 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.